Zijn uw banden goed voorbereid voor maximale grip op de weg?

Bent u goed voorbereid op de winter?  Kalk Bandenservice heeft een selectie gemaakt uit diverse winterbanden. Een groot aantal merken uit het assortiment is direct leverbaar zoals: Michelin, Continental, Vredestein en Tyfoon. De banden zijn betaalbaar en de prestaties zijn uitstekend . 

Winterbanden zijn niet alleen belangrijk voor op wintervakantie. Ook in Nederland is het nooit zeker wat voor weer we gaan krijgen. Het kan zomaar vriezen en weer dooien, of het regent dagen lang onafgebroken. Het weer is onvoorspelbaar. Wel voorspelbaar is de grip van uw banden bij verschillende weersomstandigheden. Banden met een nieuw profiel zorgen voor maximale grip op een natte of gladde weg. Koop daarom nieuwe banden bij Kalk Bandenservice. 

Banden balanceren of uw auto uitlijnen

Kalk Bandenservice beschikt over de modernste balanceerapparatuur en uitlijncomputers. Alle monteurs zijn specialisten in het "bandenvak", ze wisselen en controleren uw banden zorgvuldig, vakkundig en snel. Wanneer u bij Kalk Bandenservice winterbanden koopt, heeft u de mogelijkheid om uw zomer- of winterbanden tegen een minimaal tarief bij ons te laten opslaan. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op.

Winterbanden: Bandprofiel, profieldiepte en temperatuur

Winterbanden zijn goed voor seizoenen met  veel regen, sneeuw en hagel. Ook bieden winterbanden hierbij betere grip dan zomerbanden en een betere wegligging. Zomerbanden hebben een andere profieldiepte en een groter contactoppervlak met de grond. Winterbanden zorgen ervoor dat uw auto beter beheersbaar is bij  temperaturen onder de 7º C. Ook zorgt een goed profiel voor de juiste waterafvoer. Hierdoor wordt regenwater effectief afgevoerd bij een glad wegdek waardoor uw bandengrip wordt verbeterd. In verband met wisselvallig weer is het raadzaam om vanaf het najaar tot het voorjaar op winterbanden te rijden.

Verbeterd rijcomfort en minder slijtage

De nieuwste generatie winterbanden produceren minder geluid, bieden goed rijdcomfort op een glad en zelfs droog wegdek. Winterbanden zijn gemaakt van thermo-elastische bestanddelen. Hierdoor slijten winterbanden minder snel bij een glad wegdek en bij lage temperaturen. De vernieuwde winterbanden zien er robuust uit en passen ook geweldig bij nieuwe velgen.

Zomerbanden

Zomerbanden slijten bij hogere temperaturen minder snel dan de zachtere winterbanden. Bij warm weer zijn zomerbanden dus ideaal. De rubbersamenstelling van zomerbanden zorgt dat het rubber stug wordt bij lage temperaturen. Hierdoor verliezen de banden grip op het wegdek en gaat de beheersbaarheid achteruit bij lage temperaturen. Ook worden de banden luidruchtiger bij een lage temperatuur. Neem contact op voor meer informatie.

Bericht sturen